Reacties

 • airich: mi tin gana di bai kas
 • Lionel: Beste Bea, Mooie foto's uiteraard! wellicht kunt bij de b...
 • Michiel: Kleurrijk! Curacao op haar best (wel weer erg harde muziek!)...
 • eric: Bea, Zo leuk en bedankt om al de foto's te kunnen zien, j...
 • Merel seinen: Hee Bea! wij doen een project over carnaval, en we vroegen a...


Galapagos

Een impressie van de Galapagos eilanden, wonders of nature.

Een bezoek aan de Galapagos eilanden staat gelijk aan de unieke ervaring omringd te zijn met verschillende diersoorten die weinig angst voor mensen kennen. Zeeleeuwen, haaien, leguanen, blauwvoet Jan-van-Genten, pinguins en reuzen schildpadden behoren tot de bewoners van deze Ecuadoraanse provincie die je overal zult tegenkomen en die het onderwerp zullen zijn van je vele foto’s. Ook het snorkelen en/of duiken zijn een onvergetelijke ervaring.

De Galapagos eilanden ontlenen hun naam aan de reuze schildpadden die de eilanden bevolken. Hun schild lijkt op een zadel en galápago betekent dan ook zadel in het spaans. De Galapagos eilanden zijn de 21ste provincie van Ecuador en bestaan uit 13 grote eilanden, 6 kleinere eilanden en nog 42 eilanden die vaak niet groter zijn dan een rots. Van al deze eilanden kunnen er 19 bezocht worden onder begeleiding van een gids. Het nationale park Galapagos beheert en beschermt de flora en fauna van deze archipel.

De eilanden liggen op ongeveer 1000 km van de Ecuadoraanse kust en zijn te bereiken per vliegtuig vanuit Quito of Guayaquil. Iedereen die de Galapagos bezoekt is verplicht om de nationale park entree van $100.00 te betalen. Dit bedrag wordt contant betaald bij aankomst op het vliegveld van de Galápagos.

Be Sociable, Share!

3 comments to Galapagos

 • loesje

  met welke cam heb jij die gemaakt schat? en telelens? zijn al die dieren daar te zien? mij hemel wat n foto’s / ook die sunrise ones; prachtig. wat n vakantie
  wat deed willem al die tijd??

  geweldige serie lieverd.

 • Annelies

  jeetje Bee , wat een geweldige mooie foto’s zo duidelijk en die teksten erbij !!! het is echt genieten hoor. Alles ga ik bekijken van je en ik hou deze site wel in de smiezen hoor. Bedankt dat wij mee mogen genieten van al dat moois.
  gr Annlies

 • Lex van der Post

  Nou ben je hier ook al geweest, terwijl dit 1 van mijn droom locaties is . . .
  Nu wil ik de foto toch wel eens life zien!
  In maart ben ik er weer.
  Groeten, Lex.

Leave a Reply

  

  

  


*