Reacties

  • Roekie: Mooie beelden, foute muziek...
  • petra van der geest: Prachtig Bea, zoals al je foto's. Ik kom zeker kijken bij je...
  • Carel: Dank voor het toezenden van je link en de prachtige foto's!
  • Carel: Je gele libel is een Orthemis sp.(vrouwtje), de rode een Tra...
  • Anna: Hallo Bea, prachtige foto's!! heb het idee dat ik een beetje...

Over Curacao

Curacao is een eiland waar je je niet hoeft te vervelen. Of je nu een strandtype bent of je wilt van alles ondernemen het eiland geeft je alle mogelijkheden.  Het gemakkelijke, het rustige,  gewoon je nergens druk om maken,  het is even wennen, maar als je het toelaat is het zo lekker. Kan je dat niet, dan ben je echt op een verkeerd eiland aangekomen. Want op dit eiland lukt het niet om ook maar iets snel te doen.  

Voor strand mensen ,er zijn prachtige mooie witte palmstranden waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen, snorkelen , duiken, surfen, kajakken, vissen of met een katamarang de zee op kunt gaan.Het zeewater heeft een heerlijke constante temperatuur, van zo’n 28 graden.

De gemiddelde temperatuur is zo’n 32 graden en ‘savonds heerlijk zwoel een verademing altijd zonder jas te kunnen lopen.

Willemstad met zijn leuke winkelstraatjes, de drijvende markt met kooplieden die elke dag uit Venuzuela komen met hun verse groente en fruit. De locale markt bij het busstation waar je allerlei locale dingentjes kunt kopen.Cafe Restaurant Wilhelmina waar je op maandag stampot kunt eten .

Otrabanda ,de andere kant in Willemstad dat met de pontjesbrug of het pontje te bereiken is en waar het Museum Kura Hollanda dat over de slavernij gaat de moeite waard is om te gaan te bekijken.

Bezienswaardigheden  wat de moeite waard is en je zeker niet moet over slaan zijn:

De Struisvogelfarm  met een leuke gids die van alles op een komische manier vertelt over struisvogels,  wil je weten hoe stuisvogels smaken, dan bestel je een  bijvoorbeeld struisvogel harmbuger, of cappattio van struisvogel of iets anders.

Christoffelberg met zijn prachtige vergezichten, ruines, idianengrotten, vele diersoorten die je kan zien en zijn metershoge kaktussen.

De Christoffelberg die je kan beklimmen, , die een prachtig uitzicht geeft over het eiland.Moet je wel heeel vroeg aan beginnen anders is het te heet om te doen

Het kleine cafeetje aan de voet van de  Christoffelberg waar je Senseokoffie kan drinken en de eigenaar je alles kan vertellen over de leguaan.

Onderweg naar de Christoffel berg, een klein museum van het laatst bewoonde slaven huisje,met alles erop en eraan.

Boca Table

De noordkant van het eiland is ruig met een woeste zee, de verschillende boca’s zijn prachtig, en waar de zeeschildpad ook voorkomt.

De Verschillende landhuizen met hun verhalen.

Seeaquarium waar je met dolfijnen kunt zwemmen  

Spaanse water de luxe jachthaven van Curacao en leuke restaurantjes bevinden.

Play Kalki , het kleinste strandje van het eiland

Westpunt, waar je het restaurantje van Jaansies kan vinden waar je heerlijk lokaal kunt eten. Jaansies die de pratende menukaart is, is beroemd op het hele eiland.

De Kruidentuin Van  Dinah Veris, leuke volksverhalen van het eiland worden daar verteld, over de kruiden en de geesten van de planten.  

Het Likeurmuseum waar je de likeurtjes kan proeven, en is blue curacao wel blauw van kleur eigenlijk?

Er verschillende wandeltochten, die met een gids worden gedaan.

Ook worden er tochten georganiseerd met jeeps door een ruig gebied, of met een mountainbike.

Verder kan je tochten met een boot maken, bv naar klein Curacao om te bbq